2 tips til miljøvenlighed

//

Det kan være væsentligt svært for mange at skulle lave om på sine vaner, for et mere bæredygtigt resultat. Det handler egentlig om at danne sig et overblik af de opgaver eller ting man kan udskifte med noget mere miljøvenligt. Det kræver selvfølgelig at man har styr på sine egne ting første, det nytter ikke noget at gå i gang med en stor omvæltning, hvis ikke man både fysisk og psykisk er klar til det. Er man bosat i Aarhus kan man finde en Psykoterapeut i Århus, som kan hjælpe en på vej, hvis behovet er nødvendigt. Udover dette har vi sammensat to tips man kan følge hvis man føler sig klar på opgaven. 

 

Madspild

Når man står nede i supermarkedet kan det være svært ikke at købe for meget. Det sker ofte, at man har lavet en indkøbsliste hjemmefra og man ender med at gå fra butikken med mere end hvad der står på listen. Her handler det jo egentlig bare om lidt disciplin. Prøv så vidt muligt at kun købe det nødvendige mad, og køb gerne sæsonbaserede varer. Disse varer støtter de lokale og sparer en del på transporten til og fra butikken.

 

Overforbrug

Et af de store syndere mod miljøet er overforbruget. Om det så er af mad eller ting er ligegyldigt. Vi har vænnet os for meget til at have mere end vi egentlig har brug for og det viser sig, at være et problem for naturen. Hvis man kan, så tag gerne cyklen på arbejdet eller gå hvis afstanden ikke er for lang. Gå gerne et år eller to mere før du køber den nye smartphone eller computer. Alt dette kan gavne miljøet super meget, da det vil spare på produktionen af disse produkter. Det gælder også at spare på vand eller lys, prøv så vidt muligt at slukke lyset i de værelser der ellers står tomme osv.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark