Undgå at bruge plastik i hverdagen

//

Plastik er en af de store syndere i den verden, vi lever i. Vi producerer som aldrig før, og vi forbruger som aldrig før. Klimaet, miljøet og kloden kan ikke følge med, og derfor er vi nødt til at gøre noget. Vi kan altid starte med os selv, og det er vi også nødt til. Vi skal ændre vores vaner, så vi lever langt mere i harmoni med naturen.

Derfor er det aktuelt at sætte fokus på dette i denne artikel, hvor du får idéer til, hvordan du kan leve plastikfrit i soveværelset.

Få speciallavet en seng

Du kan få speciallavet både madras og seng. Det er en god idé, at det bliver lavet ud fra naturlige materialer. En seng kan fx laves i genbrugstræ. Du skal naturligvis altid vælge en seng, der er fremstillet i naturlige materialer.

www.madrassnedkeren.dk kan du se de mange muligheder for at få lavet en seng i specialmål. Det smarte ved dette er, at du kan få en seng, der passer helt perfekt til dit hjem.

Køb økologiske dyner og hovedpuder

Det er efterhånden muligt at få det meste i en økologisk udgave i dag. Her er dyner og hovedpuder ingen undtagelse. Når du vælger dem økologisk, betyder det, at materialerne, der er anvendt, alle er økologisk fremstillet.

Tænk bare på fx bomulden, det er fremstillet af. Det er langt bedre, hvis denne er økologisk. Det samme gælder fyldet. Undgå desuden altid dyner og hovedpuder fyldt med dun fra dyr. Det er en helt anden industri, du ikke bør støtte. Og i det lange løb er denne industri også dårlig for miljøet.

Tilbehør til sengen i naturmaterialer

Diverse tilbehør til sengen er anbefalelsesværdigt at anskaffe i naturmaterialer. Endnu bedre er det, hvis materialerne også er økologiske og bæredygtige, som nævnt i forrige afsnit. På den måde får du tilbehør, der ikke har nogen negativ indvirkning på naturen og miljøet.

Du kan få tilbehør fremstillet i fx hør. Hør er et fordelagtigt materiale, der udvindes fra planter i naturen, der vokser hurtigt. Derfor er det et bæredygtigt materiale, hvor planten har mulighed for at følge med forbruget.

Det, der netop ellers sker er, at naturen ikke kan følge med i vores store behov for at udnytte- og bruge den. Bambus er et andet fantastisk eksempel på naturligt materiale, vi i den grad bør anvende langt mere i vores hverdag. Bambus er den plante, der vokser allerhurtigst, og derfor er det også muligt at dyrke den udelukkende til brug i vores industrialiserede lande.

Undgå de store butikskæder

Når du skal købe nyt, skal du for så vidt muligt undgå de store butikskæder. De er nemlig de største syndere i den store klimakamp. De har travlt med at følge med kundernes uendelige efterspørgsel, og dette lider klimaet under, hvor der bliver gået på kompromis med de rette løsninger, og i stedet fokuseret på det største afkast.

Derfor er det også grundlæggende nødvendigt, at vi ændrer vores forbrugsvaner. Vi kan gøre en stor forskel sammen, og et sted skal vi jo starte.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark