Plastikfri kosmetik og plejeprodukter

//

En overset faktor i at nedbringe vores forbrug af plastik er den emballage som anvendes i forbindelse med kosmetik- og plejeprodukter. Hvert år anvender danskerne tonsvis af emballage, men er det overhovedet nødvendigt? 

Det korte svar er nej. Plastik bidrager ikke positivt til kvaliteten af vores kosmetik- eller plejeprodukter. Der findes da også mange alternativer til mere bæredygtig emballage, som eksempelvis glas. 

Alligevel er mange forbrugere ikke opmærksomme på, at vælge produkter der har taget ansvar for deres emballagevalg. 

Det kan Savasana.dk hjælpe med, hvor det kort og præcist er muligt at få overblik over miljørigtig kosmetik og plejeprodukter, som også tager ansvar for emballage.

Læs mere på websitet.

Andre miljøbelastninger

Ligeledes er det dog muligt at få indblik i de mange andre miljøbelastninger, som eksisterer på baggrund af disse produkter. 

Eksempelvis kan du også blive klog på hvilke kosmetik- og plejeproduker som ikke anvender skadelig kemi. Dermed også hvilke produkter du kan anvende uden at risikerer at skabe en negativ belastning på miljøet – og på dig. 

Ligeledes kan du blive meget klogere på hvad denne kemi faktisk går ud på og præcis hvordan den belaster miljøet.

Eksempelvis kan du lære hvordan parfume, som er en del af de fleste hverdagsprodukter kan have præcis denne effekt. Eller hvordan flourstoffer kan ophobe sig i meljøet, der kan tage varig skade over tid. 

På samme måde kan du læse guides til hvilke rengøringsprodukter som ikke indeholder unødvendige kemikalier og hvilke almindelige husholdningsprodukter, du skal være særligt opmærksom på – eksempelvis bagepapir. 

Husk i den forbindelse også altid at affaldssortere, så eventuelt plastik kan blive genanvendt i stedet for at finde vej tilbage til naturen. På den måde kan vi skabe positiv forandring for os selv og for de kommende generationer.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark