Mal med god samvittighed – EU-Blomsten leder dig på rette vej

//

Der bliver snakket meget om miljøet i disse tider. Affaldssortering, lys med timer på, elbiler og meget mere vinder indpas i danske hjem, så planeten og børnenes fremtid er sikret. Men som almindelig forbruger, kan det være svært at finde ud af, hvad du kan gøre for at hjælpe. Udover det åbenlyse fx kortere brusebade. I denne artikel vil du få tips til, hvordan du gør en af de uundgåelige huslige arbejdsopgaver miljøvenlig – at male dit hus.  

Der er hjælp at hente 

Det er ikke sikkert, du nogensinde har tænkt over, at maling kan være skadeligt for miljøet. Men det kan det. For at hjælpe dig på rette vej, kan du nu kigge efter EU-Blomsten på malerbøtten. EU-Blomsten har til formål at guide forbrugerne i deres forsøg på at blive mere miljøvenlige, og du kan vide dig sikker i at produkterne, der er blevet tildelt den er miljøbevidst fremstillet, fra de ser dagens lys, til de står ude på hylderne. Står du fx og mangler facademaling eller en ny farve til soveværelset? Så kan du finde maling med EU-Blomsten på www.maler-maling.dk. 

At male hele sit hus – eller bare et enkelt værelse – kræver både meget tid og mange ressourcer. Alle har prøvet at stå og være halvvejs færdig med en væg for så at opdage, at de ikke har nok maling og må til byggemarkedet og købe endnu en bøtte. Derfor er det vigtigt, at malingen er god for miljøet. Der bliver nemlig brugt mere af det, end du måske lige tænker over.  

Facademaling 

Specielt med facademaling tænker du måske, er det virkelig nødvendigt at gå så meget op i noget maling, der kun skal være på ydersiden af dit hus? Det er jo oftest ikke der, du opholder dig mest. Men ja, det er det faktisk. For jo mindre du tager dig af din husfacade, jo mere skal du også arbejde for at vedligeholde den. Det danske vejr er ubarmhjertigt; sol og tørvejr den ene dag, regn og slud den næste. Det tærer på malingen, og så skal du bare stå sommer efter sommer og bruge flere dage på at male facaden.  

Derfor foreslås det, at du køber facademaling af høj kvalitet, samt undersøger hvilken type husmur, der er tale om. Malingen skal nemlig være tilpasset overfladen for at sikre den bedste dækkeevne.  

Tips til facademaling 

  • Vælg en vandtæt maling – det danske vejr er glad for at regne på os 
  • Slut april til september måned er det bedste tidspunkt at male facaden  
  • Tjek vejrudsigten – der er intet værre end at nå halvdelen af huset og så skulle starte forfra, fordi regnen har vasket det væk, inden det havde en chance for at tørre 

Længere oppe har du fået en ressource til miljøvenlig maling, samt et tip til hvad du skal kigge efter for at hjælpe miljøet på vej, mens du maler. EU-Blomsten er sammen med Svanemærket de eneste officielle miljømærker i Danmark, så du kan trygt kigge efter det, når du gerne vil give facaden en makeover.