Lær din hund at være alene hjemme

//

Vælger du at anskaffe dig en hund, kan vi lige så godt være ærlige: Så skal du også bruge lidt tid på den. I dagens samfund er det naturligt at være på arbejde en del timer ad gangen, men hvis du har op imod 10-12 timers arbejdsdage, er det måske ikke lige nu, du skal anskaffe en hund.

Skal du derimod bare lære din hund at være alene i hvad der svarer til en kort arbejdsdag, så hjælper vi gerne. Der er nemlig en masse ting du kan gøre, for at det bliver en god oplevelse for både dig og din hund – alt lige fra hundelegetøj til træning.

Langsom tilvænning

Hunden skal helst vænnes til at være alene så hurtigt som muligt. Men samtidig skal du gå langsomt frem, så den ikke føler sig forladt og bliver traumatiseret. Derfor er det en god idé at trappe langsomt op, og ikke være for langt væk i starten. For eksempel kan du starte med at bruge lidt længere tid på at hente post, eller på at hænge vasketøj op udenfor.

Det handler altså om at vise hunden, at verden ikke går under, fordi du forlader den et øjeblik. Og samtidig skal du også forsikre dig selv om, at hunden ikke hyler og går i panik, når du ikke er der. For hvis du ikke tror på projektet, hvordan skal hunden så gøre det?

Underholdning til hunden

En god metode at træne hunde på, er altid distraktion og underholdning. Så hvis den er travlt optaget af noget nyt hundelegetøj eller lignende, så lægger den måske slet ikke mærke til at du er væk. Her er det vigtigt at du giver den noget hundelegetøj som den godt må være alene med. Altså noget af ordentlig kvalitet, som den ikke alt for hurtigt kan komme til at splitte ad og sluge. Hunde, der er alene, kan nemlig godt ødelægge ting ekstra meget, hvis de bliver stressede.

Din egen adfærd

Det handler ikke kun om oplæring af hunden, når den skal trænes til at være alene hjemme. Du skal nemlig også få styr på din egen dårlige samvittighed og adfærd. Starter du den helt store afskedsscene, før du forlader hunden, ved den nemlig der er noget i gære.

Og hilser du overstrømmende og ynker hunden, når du kommer tilbage, bekræfter du den i, at det var en kæmpe fejl at forlade den, og at det ikke må ske igen. Så bevar fatningen og vid, at hunden nok skal klare den, hvis du også kan.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark