Byg selv med genbrugstræ

//

Klimadebatten har i længere tid været fokuseret på den store mængde af natur og træer som hvert år forsvinder. Hvis man skærper det ind til fældning af træer, har træer i mange år været en vigtig ressource. Om det er til møbler i stuen, træsværd, papir eller et underholdende bræt på hjul, så kan vi nok aldrig undvære træ i danske hjem. Danmark er et af de lande i Europa hvor der bliver brændt mest træ, selvfølgelig per indbygger, men det gør måske ikke så meget skade som vi tror. Det er bevist at skovbrande er helt naturlige, og det vil over tid danne en sundere skov og natur. Problemet i det hele er at finde i hastigheden og mængden af skovbrænde og træer der bliver fældet. Det er utrolig store mængder træ som hvert år skal findes andre steder end i naturen, hvilket er en skam. Dog ser man flere blive opmærksomme på dette problem, og i stedet for begynder genbrug af forskellige genstande i træ at sprænge frem. Flere danske byer har i lang tid haft genbrugshaller hvor private kan komme og hente genbrugte møbler helt gratis. Det er en miljøvenlig metode, som også bør integreres ud i flere virksomheder. For selvom det er slutproduktet man henter, kan man sagtens lave nye og pæne produkter ud af de gamle. Det er hvad træ i sig selv er så god til at blive genbrugt. Alt efter hvilken type træ og hvilken behandling det har fået, har det en meget lang levetid.  

 

Byg dit eget skateboard af genbrugsmaterialer

For at bygge et skateboard, skal man først og fremmest have fat i noget ordentlig træ. Ahorntræ er det mest anvendte som et skateboards deck, og længden skal gerne være tilpasset brugeren. Et barn skal f.eks. Ikke have et lige så langt board som en voksen og erfaren kører. Det er vigtigt at vælge en holdbar træsort, så dit board ikke knækker for nemt. Formen laver man ved at bygge flere små lag af det specifikke træ, og over længere tid lave et centreret pres mens limen binder de forskellige lag sammen. For at boardet kan rulle, skal der placeres hjul. Hjulene skal gerne have hjullejer ligesom lejer til trailer, som sørger for at give hjulene et langt liv og en god køreevne.

 

Mulighederne for genbrug af træmaterialer er mange, så er du ikke til skateboard og fart, kan du finde mange andre ideer på nettet. Det er en grønnere verden vi går i møde, med en hel del mere genbrug. For at bevare de store skovområder, skal der skærpes mængderne af træ vi bruger på fabrikker til afbrænding.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark