Miljøvenlighed

//

For mange kan det være en stor opgave at skulle tænke miljøvenligt. Det kan være en stor opgave at skulle foretage sig og især for virksomheder. Dog er det ikke så besværligt som man måske gik og troede. Det kræver faktisk ikke de helt store forandringer for at kunne gøre en forskel. Det handler egentlig bare om at starte et sted. Man kan sammenligne det med en nyopstartet virksomhed, det kan være man eksempelvis har et flyttefirma i Esbjerg, og vil vækste til nye byer. Så skal man jo lige sørge for at have sin fod fast, også kan man gå videre derfra. Lige præcis det samme gælder når man skal til at blive mere bæredygtig. 

 

En god start kunne være at man først og fremmest skære ned på de ting man kan undvære, og på den måde skåner miljøet ved hjælp af besparelser på indkøbet. Samtidig kan man undersøge om ikke der er mulighed for at spare lidt på energiforbruget, her kan man sørge for at udskifte ældre lamper med LED pærer, eller sørge for at slukke lyset når man går fra et rum til et andet. 

 

Det helt generelle råd man har hørt mange gange, er at tage cyklen en dag eller to om ugen. Man skulle ikke tro det, men det skåner enormt meget, og hvis vi alle kunne følge dette råd, ville det gøre en rigtig stor forskel på naturen. Hvis ikke det er muligt, kunne man tænke over sit forbrug. En af de store syndere i dag er overforbrug, om det er af mad eller andre ting er ligegyldigt. Vi har simpelthen et alt for stort forbrug og mange af disse forbrugsvarer er jo luksusproblemer vi egentlig godt kan leve uden. Eksempelvis er der mange familier, der køber nye telefoner ofte, eller har en bil for meget. Alt det man kan skære ned på, burde man gøre, hvis man ønsker at være mere bæredygtig. 

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark