Julefigurer

//

Når man tænker på jul, tænker mange mennesker på julefigurer. Julefigurer er en vigtig del af julen for mange familier. De fleste har mindst én julefigur i deres hjem. Men hvor kommer de fra? Hvordan er de lavet? Og hvorfor er de så populære?

 

Julefigurerne oprindelse

De fleste julefigurer stammer fra Tyskland. De første julefigurer blev skabt af tyske glaspustere i 1500-tallet. De lavede glasblæste figurer af dyr og mennesker. I midten af 1800-tallet begyndte tyske snestøberier at lave træsnit af figurer som kunne bruges til at pynte juletræer med.

 

I 1847 begyndte firmaet Gebrüder Bing at producere tinplate legetøj, herunder også julepynt. I 1890’erne udviklede firmaet Lemax et nyt materiale kaldet polyresin, som blev brugt til at fremstille miniaturebyer og andre figurer til at pynte juletræer med. I dag findes der utallige forskellige typer af julepynt – lavet af alt fra glas til plastik til træ.

 

Hvorfor er julefigurer så populære?

Der er flere grunde til, at julefigurerne er så populære. For det første har de fleste familier mindst én julefigur, som de har arvet fra forældrene eller bedsteforældrene. Dette giver figurne en sentimental værdi. For det andet er julepynten ofte meget farverig og attraktiv, og det kan være hyggeligt at se på pynten på juletræet eller i stuen. Endelig er nogle mennesker bare vilde med samlinger, og der findes mange samleobjekter i form af julepynt – både vintage og moderne stykker.

 

Konklusion:

Julefigurerne er en vigtig del af julen for mange familier over hele verden. De fleste har mindst én figur i deres hjem, og mange har en hel samling. Men hvor kommer de fra? Hvordan er de lavet? Og hvorfor er de så populære? Julefigurerne stammer fra Tyskland, hvorfra de fleste almindelige figurer stammer fra 1500-tallet og 1800-tallet. I dag findes der utallige forskellige typer af julepynt – lavet af alt fra glas til plastik til træ – men dette blogindlæg vil fokusere på nogle af de mest almindelige figurer: dværgene, englene og nisserne./ rensdyr, snemand mv..

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark