Derfor er en Bearded Collie en god hunderace for dig

//

Bearded Collies har vundet mange menneskers hjerter over hele verden. Deres blide og venlige natur, deres kærlighed til at være sammen med deres familie og deres lydighed gør dem til en fantastisk kompis for både børn og voksne. Der er dog nogle ting, du skal overveje, før du anskaffer dig en Bearded Collie. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af disse ting, så du kan beslutte, om en Bearded Collie.

Historie

Bearded Collies har en lang og interessant historie. Deres oprindelse kan spores tilbage til 1500-tallet i det nordlige Skotland, hvor de blev brugt som gårdhunde og hyrdehunde. I løbet af 1800-tallet begyndte skotske immigranter at tage Bearded Collies med sig til Amerika, hvor racen fortsat er populær i dag.

Fysiske egenskaber

Den bearded collie har en meget stærk og muskuløs krop, men alligevel er den ikke for tung. Deres pels er lang og ret grov, hvilket gør dem egnet til at bo i koldere områder. Pelsen skal brushedes dagligt for at undgå at den bliver filtret. Bearded collien er en af de få racer der ikke har underuld, hvilket vil sige at deres pels består af 2 lag – et ydre lag af lange hår og et inderste lag af kortere og blødere hår. Dette giver dem mulighed for bedre at isolere sig selv fra vejret udenfor.

Adfærd

En bearded collie er en af de mest lydige og intelligente hunderacer. De er lette at træne, fordi de elsker at please deres ejere. De fleste beardies er søde og venlige over for andre hunde, men nogle kan være reserverede omkring fremmede. Beardies har brug for daglig motion for at holde sig i form, så det er en god idé at have en stor have eller tage dem med på lange gåture.

Pasning af en Beardet Collie

En Beardet Collie er en hunderace, der kræver en del pasning. De har brug for daglige gåture og masser af leg. Deres pels skal børstes hver dag for at undgå at den bliver filtret. Derudover skal de have regelmæssige besøg hos dyrlægen for at få deres pels og negle kontrolleret.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark