En genbrugsfremtid lige om hjørnet.

//

En genbrugsfremtid lige om hjørnet.

Dagens forbrugskultur er snart en uddøet dinosaurus, en truet dyreart mener mange unge, de ser en fremtid rundt om hjørnet der understøtter et bedre og mere bæredygtigt miljø, de går sågar i spidsen for deres mærkesager, en ny generation af unge der ikke er bange for at sige deres mening om hvad der skal spises, eller indkøbes. De adskiller sig også fra deres forældre og bedsteforældres levevis, der godt vidste den var gal med miljøet, men stadig levede efter reglen “den går jo nok” eller “det sker ikke i min levetid” begge er udtalelser der kan få den nye generation af miljøbevidste unge mennesker til at springe i luften, for magen til sipervrøvl skal man i deres øjne lede længe efter. De vurderer at deres forældre og bedste forældres leveregler er userriøse og i bedstefald uambitiøse, hvis man ikke skal driste sig til at sige ansvarløse. Dagen unge menneske lever sin egen  mening ud i livet, og tager afstand fra tidligere generationer af egoister der ikke gad rydde op i eget rod, de unge har taget keddeldragt og arbejdshandsker på og er i gang med at rydde op i de “gamles” rod, de gør det ved at spise anderledes, de sorterer affald, klæder sig anderledes og meget meget mere.

Genbrugsbølgen.

En af de måder den nye generation er forandret på, er når det kommer til mode og genbrug. De tidligere generationer har ikke tænkt videre overe hvor mange liter vand der går til at producere et par jeans, hvis den tidligere generation vidste noget om produktion af jeans blev de sikkert chokerede, men de handlede ikke på deres viden.

Anderledes er det med denne generation, der hver især har deres egen mærkesag, som de enten sammen eller hver for sig kæmper for. De finder andre veje, det ses også i fashion statements, hvor vintagetøj, thrift og genbrug fylder meget. Secondhand segmentet er vokset sig stor, og små websites med genbrugs tøj skyder op i cyperspace. Den voksende bevidsthed takket være den nye generation, der råber så højt at den gamle generation, snart har lært det, har tænkt sig at vende forbrugsskuden til at være mere bæredygtig, takket være dem har børnebørn og oldebørn måske en bedre fremtid på denne jord.

 

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark