En kuglepen er ikke bare en kuglepen

//

Skriveværktøjet skal være i orden. Uanset om du skal skrive en huskeseddel derhjemme, tage noter i skolen eller på kontoret. En kuglepen i en god kvalitet er bare et must. Kuglepenne til kontoret er ikke et godt sted at spare. Der er ikke ret meget der er mere end irriterende end en kuglepen der løber tør tredje gang du bruger den. En kuglepen der giver op midt under en spændende forelæsning, så du ikke kan nå at skrive alle noterne, det er bare en mindre katastrofe. Skriveværktøjet skal virke og være rart at holde om, hver gang du har brug for det.

Forskellen på en god og en træls kuglepen

Der var en gang, for ikke ret længe siden, hvor du havde to muligheder. Du kunne vælge et skriveværktøj med filt eller kugle. Begge dele kom i et utal af kvaliteter og havde alle hver deres levetid. Filt blev muligvis mere brugt til at tegne med end til at skrive med. Derfor findes der også rigtig mange tykkelser at vælge i mellem. I dag har du en tredje mulighed. Kuglepenne med gel. Som skriveværktøj overgår de både filt og den traditionelle kuglepen. Uden at skulle mases mod papiret flyder gelen bare ned og lader dig skrive lige hvad det skal være. Det kan godt være at filt overlever, men kuglen er vist udkonkurreret for bestandigt.

En god kuglepen kan godt være træls, selv om den skriver godt. Hvis den ikke ligger godt i hånden bliver den skubbet til side og en anden tages i brug. Farven kan også have betydning. Længe har de kun været blå eller andre kedelige farver. Heldigvis kan du i dag finde en både pæn og lækker kuglepen som skriver godt.

En kuglepen kan være et våben

Tænk på fordums forfattere. Før computeren var der skrivemaskinen, men før den skrev alle i hånden. Mange forfattere har stadig deres kuglepen og deres notesbog i tasken. Til når inspirationen lige pludselig dukker op, midt i køen i supermarkedet. Her hjælper det ikke noget at have en elendig kuglepen. Skriveværktøjet skal virke hver gang. Nogen skribenter vælger stadig at skrive deres manuskripter i hånden. At skrive i hånden er mere intenst og tættere på dig selv, end at skrive på et keyboard. Der sker noget med ordene mens de rejser fra hjernen og ned på papiret. Noget som ikke kommer med, hvis du ikke skriver i hånden. Selv om du skriver meget hurtigt, når du skriver i hånden, er der alligevel en tidsforskel. At skrive i hånden går lidt langsommer og giver hjernen lidt længere tid til at følge med.

Ord er magt

Det skrevne ord kan ændre store beslutninger. De skarpeste journalister kan med deres skrevne ord påvirke politiske situationer. De kan opsnuse en hengemt uretfærdighed og blæse den op på avisens forside, så enhver må tage stilling. Det trykte ord er startet som en note. Skrevet i hånden med en kuglepen på en lille lap papir. Alle store tanker som er videregivet er startet som en note på en lap papir. Siden er de gået i trykken og er blevet til magtfulde ord.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark