Er sukkerfrit slik virkelig sundere for dig og miljøet?

//

Hvis du er en af dem, der gerne vil leve sundt, men ikke kan undvære slikken, så er sukkerfrit slik det perfekte valg for dig. Men er sukkerfrit slik virkelig sundere for dig og miljøet? Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv. I denne artikel giver vi dig svaret på netop dette spørgsmål. Vi kigger både på, hvor sundt sukkerfri slik egentligt er, og på miljøets fordele ved at fremstille sukkerfri produkter.

 

Sundt eller usundt

Det er rigtigt, at sukkerfri slik ikke indeholder noget egentligt sukker. Men de indeholder ofte kunstige sødemidler, som kan være lige så skadelige for helbredet som sukker. Mange kunstige sødemidler er kemisk forarbejdede og er blevet forbundet med forskellige sundhedsproblemer, såsom kræft og vægtøgning. Så selv om du måske tror, at du gør din krop en tjeneste ved at spise sukkerfrit slik, kan du faktisk gøre mere skade end gavn.

 

Desuden indeholder sukkerfri slik ofte andre usunde ingredienser, såsom usunde fedtstoffer og kunstige smagsstoffer. Så hvis du er på udkig efter en sund snack, er det bedre at holde dig til frisk frugt eller grøntsager. Disse naturlige fødevarer giver dig de næringsstoffer, som din krop har brug for, uden alle de usunde tilsætningsstoffer, der findes i mange sukkerfri slikprodukter.

 

Sørg for at beskytte dine tænder

tænderne er konstant under angreb fra sukkerstofferne i de fødevarer, vi spiser. Derfor er det vigtigt at børste og bruge tandtråd regelmæssigt for at fjerne så meget sukker som muligt fra vores tænder. Men selv med god mundhygiejne kan tænderne stadig blive beskadiget af sukker. Sukkerfrit sliks indhold af syrer, kan nedbryde tandemaljen, hvilket gør tænderne mere modtagelige over for huller. Desuden indeholder sukkerfrit slik ofte klæbrige ingredienser, som kan klæbe til tænderne og fremme karies. Af disse grunde er det vigtigt at nyde sukkerfrit slik med måde og børste grundigt efter at have spist det. Ved at tage disse forholdsregler kan du hjælpe med at holde dine tænder sunde og stærke.

 

Påvirkning på miljøet

Men hvad med de miljømæssige fordele ved at producere sukkerfri slik? Også her er svaret et rungende ja. Sukkerfri produkter bruger mindre vand og energi at producere, og de genererer mindre affald. De kræver heller ikke brug af pesticider eller andre skadelige kemikalier. Så sukkerfri slik er ikke kun sundere for dig, de er også bedre for miljøet.

 

Sørg derfor altid at begrænse dit slikforbrug, da det altså stadig er meget skadeligt, om du spiser det med eller uden sukker. Ønsker man at hjælpe miljøet kan man med fordel vælge sukkerfri vingummi, men med bagtanke om de konsekvenser vi har fremstillet. 

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark