Ferie på Sri Lanka

//

De 5 bedste steder at besøge

Colombo, landets hovedstad, er et vigtigt handelscentrum og en travl storby. Den har også meget at tilbyde rejsende, som ønsker at komme væk fra byen i et stykke tid. Colombo er spækket med frodige grønne områder, gamle buddhistiske templer og historiske monumenter. For at drage fordel af Sri Lankas højsæson er de fleste hoteller og feriesteder fuldt booket fra midten af december til midten af januar. Der er dog stadig masser af fantastiske steder i hele landet, som du kan besøge i denne periode. Som Sri Lankas hovedø og et af Asiens sidste tropiske paradis er der mange steder i Sri Lanka, der er værd at udforske i jule- og nytårsperioden. Her lister vi vores top 5 over de 5 bedste steder at besøge i Sri Lanka i ferien:

Tag på vandretur i Sri Lankas jungle

På en ferie i Sri Lanka er Adam’s Peak National Park det bedste sted at tage hen. Du kan udforske parken til fods eller i bil, og du vil se nogle af de mest uberørte naturlandskaber i verden. Parken har et vidtstrakt netværk af stier, der løber gennem tæt tropisk regnskov og er foret med betagende udsigter til tågeklædte teplantager. Adam’s Peak National Park huser sjældne dyrearter som leoparder og dovendyr, som du kan se på din vej op til toppen. Hvis du er på udkig efter en forfriskende feriepause fra Colombo’s travlhed, er det her, du skal besøge.

 

1. Ananda Samudra, Weligama Ananda Samudra på den sydlige del af Sri Lankas hovedø er et populært rejsemål for afslapning og foryngelse. Hvis du ønsker at undslippe det kolde og barske vejr, som man oplever på det meste af øen, er det en god mulighed. Vandet ved Ananda Samudra er varmt hele året rundt og er ideelt til svømning. Der er mange overnatningsmuligheder her, hvilket gør det til et ideelt sted at bo i denne tid af året. 2. Hikkaduwa Hikkaduwa-stranden er blevet udnævnt til en af UNESCO’s verdensarvsteder. Den har en bred strækning af hvidt sand, der er uspoleret af udvikling eller byggeri. Strandens ro gør den til et ideelt sted at slappe af på denne tid af året. De fleste hoteller tilbyder rabatter i højsæsonen, så du kan nyde denne dejlige strand uden at bruge for mange penge på din rejse. 3. Nuwara Eliya Nuwara Eliya er det perfekte sted at besøge, hvis du er på udkig efter køligere temperaturer end dem, der findes i Colombo eller andre dele af Sri Lankas hovedø. Nuwara Eliya ligger en time fra Colombo i bil, men det føles som en verden for sig selv fra travlheden i større byer som Colombo eller Galle, fordi klimaet forbliver tempereret i de fleste måneder af året, undtagen i juli, hvor det bliver uudholdeligt varmt (over 40 grader celsius

Besøg en teplantage

Det første sted at besøge på vores liste er en teplantage ved navn Maligawila. Denne plantage er en af de ældste og mest veletablerede i Sri Lanka. Anlægget ligger på den nordvestlige kyst, kun et par timer fra Colombo. Den byder på et malerisk landskab og en malerisk, gammeldags britisk koloniale atmosfære. Der er også fire interessante museer dedikeret til teens historie med mange informative udstillinger, der giver dig et indblik i, hvordan Sri Lanka fik sin start med teproduktion. Endelig er der masser af andre attraktioner i nærheden, f.eks. Fenella Beach, som har nogle af de bedste solnedgange i Sri Lanka.

Forsvind i den gamle bydel i Colombo

Colombo’s gamle bydel er et must for førstegangsbesøgende. Det er byens mest historiske område, fyldt med gamle bygninger, historiske monumenter og hyggelige spisesteder. Den berømte Galle Face Green er et godt sted at slappe af om aftenen. Andre seværdigheder i Colombo omfatter: The National Art Gallery – Dette galleri har en samling af malerier fra forskellige kulturer fra hele verden. Det er også hjemsted for National Museum of Sri Lanka og National Aquarium. Tandrelikttemplet – Sri Lankas nationale symbol, dette tempel er et af Asiens ældste buddhistiske templer, bygget i det 3. århundrede e.Kr. Fort Adam – Fortet Adam blev bygget i 1640 og huser Sri Lankas parlament og ministerier. Lunuganga Penne – Denne restaurant serverer lækker traditionel srilankansk mad såsom jeera-ris, karrykylling og sambol.

Fejr med en traditionel juleaftensmiddag

Fejr juleaften med en traditionel srilankansk festmiddag. Sri Lanka er et kristent land og fejrer julen på en helt unik lokal måde. På juleaftensdag holder familierne traditionelt familiepicnic og laver lækre srilankanske delikatesser. Tilbuddene omfatter normalt krydret karry, pandesal af yams og kokos, ris og dhal-karry, sauteret kål, krydderier som kanel og nelliker, ovnstegt makrel, bananchips og masser af andre vidunderlige ledsagende retter. Den måske mest populære ret juleaftensdag er biryani – ris kogt i gurkemejepulver krydret med kardemommepasta (det orangefarvede krydderi), serveret med stegte løg og rosiner og afsluttet med en klat ghee (klaret smør). Fyldet kan bestå af kylling eller oksekød, eller hvad hjertet begærer.

Tag på en dagstur til Anuradhapura

Denne 4 timers kørsel syd for Colombo er en af Sri Lankas mest populære turistdestinationer. Du kan besøge de gamle ruiner, der udgør verdensarvsområdet, og tage en kort bådtur til en anden ø, hvor du kan se et fantastisk havliv.

dykning og snorkling i Sri Lankas koralrev

Dykning og snorkling giver en enestående mulighed for at udforske Sri Lankas koralrev. Det er nogle af de mest forskelligartede marine habitater på jorden med over 1.000 revtyper og over 1.500 fiskearter. Der er steder, hvor du kan dykke med synlighed tæt på bunden, og andre steder med op til 100 meter. Uanset hvordan du dykker i Sri Lanka, vil du kunne se farverige koraller og fisk fra alle verdenshjørner. Sri Lanka er en ideel destination for dem, der ønsker at få våde fødder i undervandsverdenen, fordi landet har en af de få tilbageværende store hvalhajbestande i verden. Hvalhajer er blide giganter, der bliver op til 28 meter lange og kan veje op til 40 tons!

Så op

als: De ædelstensrige ædelstensforekomster i dette område har tiltrukket guldgravere siden oldtiden. Det kølige klima og de mange vandfald, floder og kilder gør opalerne til en populær turistattraktion.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark