Kan det lade sig gøre at tage ud og spise hvis ud samtidig også gerne vil passe på miljøet? Ja, det kan det i den grad, faktisk kan det i flere tilfælde være en smule mere bæredygtigt at tage på en restaurant eller lignende, frem for at skulle købe ind og lave maden på egen hånd hjemme i køkkenet. Der vil være tale om mindre madspild og måske endda også tanker som du slet ikke har tænkt på, når det kommer til at bæredygtighed og omtanke på miljøet. Du behøver altså ikke at blive hjemme, hvis du gerne vil med ind i kampen om at skulle passe på omgivelserne.
Sæt et mindre aftryk til omgivelserne
Når man skal måle om noget er bæredygtigt, så er det ved at taget et kig på, hvor meget CO2 der afgivet fra start til slut. Fødevarer og madvaner er et af de steder hvor der er mulighed for at give et kæmpe stort aftryk til omgivelserne i form af udledningen af CO2. Dette betyder dog også, at det er her hvor du virkelig kan gøre en forskel. Som eksempel vil kødproduktionen kræves en hel del udskillelse af CO2, mens planteproduktionen har betragteligt mindre skadelige virkninger på omgivelserne.
Mindre madspild på restauranterne
Når du går sammen med mange andre mennesker for at spise lækker mad, så er i fælles om at spise op. særligt hvis du skal lave mad alene derhjemme, bare til dig selv, så kan det være svært at handle ind og forbruge alle de råvarer du har i køleskabet, inden at de går til og bliver nødt til at blive smidt ud. Hvis du alligevel sidder derhjemme, uden den helt store familie at kokkerere til, så kan det altså godt betale sig at skulle at tage i byen for at spise hvis du tænker på at skulle gøre det hele så bæredygtigt som muligt.
Der findes bæredygtige spisesteder
Der er kommet mere og mere fokus på bæredygtighed landet over, hvilket også er noget der kan ses på de mange spisesteder der findes i Danmark. Nogle reklamerer endda med at være særligt bæredygtige som blandt andet kan ses ved at der kun serveres veganske retter uden tilstedeværelse af animalske produkter, eller når der kun laves mad ud fra lokale råvarer, hvilket også betyder en større variation i menukortet da det kun kan lade sig gøre ved at anvende råvarer i sæson.