Hvad gør jurastudiet så attraktivt?

//

Antallet af jurastuderende i Danmark har været stigende gennem de seneste mange år i både København og Aarhus. Men hvad er det, som gør uddannelsen så attraktiv for danskerne? Er det præstigen i uddannelsen og jobbet, eller er det interessen for retssystemet som tiltrækker dem? Vi har samlet nogle forskellige teorier her i artiklen.

 

Præstige og status

Der ligger en del status i det at læse jura iblandt de danske borgere, da det blandt andet er et af de studier med et af de højeste adgangskrav. Derudover er det et af de sværere studier rent fagligt og bogligt, da der er meget tung læsning under uddannelsen og ikke mindst mange love at holde styr på. Desuden ved man på forhånd at dem der læser jura, ender med en årlig indkomst, som er højere end gennemsnittet.

 

Interesse for retssystemet

Man kan håbe på at størstedelen af dem som vælger denne uddannelses vej, har valgt det udelukkende grundet en øget interesse for retssystemet. På selve studiet får man nemlig et overblik over de forskellige love, hvordan de er kommet til og ikke mindst hvordan du fortolker lovene og bruger dem i det virkelige liv. Det kan blive et langtrukkent studieforløb hvis interessen ikke er der, da man bør læse en kandidat for at få gode jobs efterfølgende. Efter de 5 år på skolebænken er man trods alt ikke færdig endnu – herefter venter der minimum 3 års erhvervserfaring for at man kan være en del af advokater Svendborg.

 

Frafald på studiet

Der er en del som falder fra på studiet, hvilket ikke er unormalt for de forskellige studier. Men ved lige præcis jurastudiet er der et frafald på 1. semester på omkring 15%, hvilket anses som værende højt i forhold til lignende uddannelser. Undersøgelser viser at nogle af de studerende havde helt andre forventninger til studiet, hvorimod andre har ikke kunne følge fagligt med fra starten.