Hvordan klimaændringerne påvirker friluftsindustrien

//

Klimaændringerne har allerede en indvirkning på friluftsindustrien, lige fra de materialer, der anvendes i udstyr, til hvor folk kan rekreere sig. Og efterhånden som klimaet fortsætter med at ændre sig, forventes disse virkninger kun at blive endnu mere udtalte.

 

En af de mest umiddelbare måder, hvorpå klimaændringerne påvirker friluftsindustrien, er gennem tilgængeligheden af pålidelige snefald. Varmere temperaturer får sneen til at smelte tidligere på sæsonen og i nogle tilfælde til slet ikke at falde. Dette har tvunget skisportsstederne til at lukke tidligere og har gjort det svært for snesportsudøvere at finde gode forhold.

 

Klimaændringerne har også indflydelse på de typer materialer, der anvendes i friluftsudstyr. F.eks. Gore-Tex, en type vandtæt stof, der ofte anvendes i jakker og sko, er fremstillet af petrokemikalier. I takt med at olien bliver mere knap og dyrere, forventes prisen på Gore-Tex at stige, hvilket gør det vanskeligere for virksomhederne at bruge det i deres produkter.

 

Endelig påvirker klimaændringerne de steder, hvor folk kan rekreere sig. Efterhånden som temperaturen stiger, og vejrmønstrene bliver mere uforudsigelige, bliver nogle områder for varme eller tørre til at kunne bruges til rekreative aktiviteter, mens andre områder oplever flere oversvømmelser eller jordskred. Dette tvinger folk til at finde nye steder at rekreere sig, hvilket kan være vanskeligt og dyrt.

 

På trods af disse udfordringer arbejder friluftsbranchen hårdt på at tilpasse sig til et klima i forandring. Mange virksomheder investerer i forskning og udvikling for at finde nye materialer, der kan modstå et miljø i forandring. Og de arbejder også på at finde nye områder for folk til rekreation, så alle kan fortsætte med at nyde naturen, uanset hvordan vejret er.

 

Det kan også være godt at lave miljøvenlig renovering i dit eget hjem. Du kan fx læse meget mere om varmtvandsbeholdere på denne side, hvis du vil vide mere om den mulighed for at varme dit vand op på en god måde.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark