Madindpakning

//

Hvad skal mad pakkes ind i? Gør vi det på den bedste måde i dag? Det er spørgsmål som man kan få svar på i denne artikel. Der er nemlig en store forskel på indpakningen hos forskellige producenter af mad. Hertil er der selvfølgelig stor forskel på, hvor dyre produkterne er og hvilket behov de dækker. Tager man f.eks. nogle tørre nudler der er produceres i Thailand er det ofte plastic som holder det hele sammen – også fordi det er nemmere at ha med at gøre, når det skal transporteres over Atlanten. Derimod, er frugter fra den lokale gård ofte bare pakket ind i en papæske eller lign. Det er samtidigt for at vise at det er noget friskt og ikke bare noget, som er masseproduceret på den anden side af jordkloden. Men hvornår er det i orden at bruge plastic som madindpakning?

Holdbarhed

Holdbarheden og typen af madvarer betyder en hel del, da man ofte vil bruge plastic til at holde på en type madvare der kan holde i længere tid. Man ser også plastic om madvarer der skal bruges hurtigt, som kød eller kylling. Dog vil man opdage, at disse typer plastic ofte er meget tyndt, da det ikke skal kunne holde transport over havet på et kølehotel eller lign. Dette bevidner at kødet nok er fra Danmark. Endvidere er en stor del af transportvare langtidsholdbare – derfor giver det god mening med plastic, da man ikke ønsker at spille samtidigt med at bruge for meget plastic.

Restauranter

Mange mener at man må bringe en skam over en restaurant, hvis de ikke pakker deres mad i bæredygtigt materiale. Sandheden er dog at det er mere bøvlet og kan ødelægge maden. En plastic container er meget nemmere at bruge end en papæske. Se nu hvis man har bestilt tapas Aalborg og man får leveret maden i en papæske. Det kunne hverken være lækkert eller smart.