Sådan ændrer du størrelsen på et billede til deling online

//

At lære at ændre størrelsen på et billede til deling online er praktisk, hvis du har et foto eller en illustration, der bare er for stor til nettet. Ved blot at gøre et billede mindre, sikrer du, at du ikke mister noget af billedet. Du vil også reducere den samlede filstørrelse, hvilket vil gøre det nemmere at dele, uanset om det er på sociale medier, dit eget websted eller online.

Her skal vi se på, hvordan du kan ændre størrelsen på et billede ved hjælp af gratis software, der følger med en Windows.

Ændr størrelsen på et billede på din pc

For at ændre størrelsen på billeder ved hjælp af Microsoft Windows, henvender vi os til en afprøvet ven: Paint. Denne app har eksisteret siden 1985, og den er stadig en hurtig og nem måde at lave enkle redigeringer af dine billeder på, herunder ændre størrelsen på dem.

  1. Start Paint på din pc (du kan klikke på knappen Start og skrive Paint og derefter dobbeltklikke på ikonet). Paint kan også startes, hvis du højreklikker på et billede, vælger Åbn med og vælger Paint fra listen over apps).
  2. Hvis du har startet Paint uden at vælge et billede, skal du blot gå til Filer og klikke på Åbn. Se nu efter det billede, du vil ændre størrelsen på.
  3. Se efter fanen Billede øverst i Paint-vinduet, og vælg Tilpas størrelse.
  4. Klik på enten procent eller pixels afhængigt af, hvordan du vil foretage justeringer af billedets størrelse.
  5. Bestem nu den vandrette og lodrette størrelse af dit billede. Hvis du bruger procent, så vil du basere dette på, at 100% er fuld størrelse. For eksempel, hvis du indtaster 50 i begge felter, reducerer du billedet med halvdelen af den oprindelige størrelse. Hvis du bruger pixels, så vil det antal du indtaster i boksen være det nøjagtige antal pixels, som du ønsker at længden skal være.
  6. Hvis du vil bevare billedets oprindelige proportion, skal du markere Bevar billedformat. Hvis du f.eks. indtaster en værdi i breddefeltet, ændres værdien for højde automatisk for at sikre, at proportionen forbliver intakt.
  7. Nu kan du gemme dit billede. Gå til Filer og vælg Gem som. Vælg derefter det format, du ønsker til dit billede. JPEG og PNG er gode valg til internettet.

Og der har du den. Du ved nu, hvordan du ændrer størrelsen på et billede til deling online på en pc.

Hvis du vil læse mere om det nyeste inden for tech-branchen, så tag et smut forbi www.techtilalle.dk.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark