Sådan laver man den bedste pizza trin for trin med caputo mel

//

Hvis du vil lave den bedst mulige pizza, skal du starte med de bedste ingredienser. Og det betyder, at du skal bruge et kvalitets-pizzamel som Caputo. Dette italienske mærke er elsket af pizzaioli (pizzabagere) over hele verden for sin perfekte blanding af protein og gluten, som giver en let, luftig skorpe, der stadig er sprød og tyggefast. Tro os, det gør hele forskellen.

Nu hvor du har styr på dit mel, er det tid til at gå i gang med din dej. Det vigtigste at huske er, at du ikke skal overarbejde den. Ælt den lige så meget, at den danner en glat kugle, og lad den derefter hvile i mindst 30 minutter (helst en time eller mere), før duog forme den til en pizza. Det giver gluten tid til at slappe af, hvilket giver en mere mør skorpe.

Når din dej er klar, er det tid til at strække den ud. Hvis du bruger en kagerulle, skal du starte fra midten og rulle udad, idet du vender dejen en kvart omgang efter hver rulle. Hvis du ikke bruger en kagerulle (og vi bebrejder dig ikke, hvis du ikke gør det), skal du bare bruge dine hænder til forsigtigt at strække dejen i form. Når dejen er ca. 12 tommer i diameter, overføres den til en melet pizzaplade eller en bageplade.

Nu kommer den sjove del: at fylde din pizza med toppings! Begynd med et lag tomatsauce (hjemmelavet er altid bedst, men vi vil ikke fortælle dethvis du bruger købte), og tilsæt derefter dine foretrukne toppings. Vi kan godt lide en klassisk kombination af mozzarella og pepperoni, men du er velkommen til at være kreativ. Husk bare at du ikke må overdrive med toppings – for meget vægt gør det sværere for dejen at blive ordentligt gennemstegt.

Når din pizza er belagt, er det tid til at bage! Forvarm din ovn op til 500 grader Fahrenheit (eller så varmt, som den kan blive, hvis den ikke kan blive så varm). Hvis du bruger en pizzasten eller en bageplade, skal du forvarme den sammen med ovnen. Ellers skal du bare bage pizzaen direkte på risten.