Tænker du over ønsket om et flottere udseende?

//

Hvis du læser overskriften og kan nikke genkendende til spørgsmålet, er der en ting, du først og fremmest skal vide. Du er dejlig og perfekt, som du er. Der er intet i vejen med dig, og uanset hvad du måtte opleve som fejl eller skavanker, så er det ikke sandheden, men blot idéer, du har forplantet i hovedet.

Det kommer typisk af, at vi lever i en verden, hvor der er opstået idealmål for, hvordan man bør se ud, når man er smukkest. Men i virkeligheden er vi jo smukke på hver vores måde, og det bør vi i stedet omfavne og sætte pris på.

En grundlæggende usikkerhed

Når man ønsker at rette, tilføje, fjerne og alt muligt andet ved sit udseende, skyldes det også en fundamental og grundlæggende usikkerhed. Hvor den kommer fra, kan skyldes mange ting, men det er faktisk en ganske naturlig ting.

Du skal derfor heller ikke om nødvendigt forsøge at undgå den. Det er okay at have et ønske om at udbedre lidt småting, som man hos sig selv oplever som fejl. Det er da også derfor, at vi renser huden, bruger cremer og spiser vitaminer. For fx at undgå en grim og uren hud, som omverdenen vil dømme os ud fra.

Det er okay at få lavet ting

Der er en grundlæggende kontrast mellem at skulle omfavne sig selv og sit udseende, og ikke at må få gjort noget ved udseendet. Det kan være svært, hvis du går rundt og er ked af det. Du skal gøre det, der føles rigtigt for dig.

Tandregulering

Hvis du fx har skæve tænder, kan du med fordel få hjælp hos en tandlæge. Du behøver absolut ikke at leve med dine skæve tænder, hvis du er meget ked af dem. Giv det et forsøg, klik her og læs meget mere om, hvordan regulering af dine tænder kan foregå helt usynligt med Invisalign. Det er en bideskinne, der netop er fremstillet, for at rette op på noget, uden at hele omverdenen vil lægge mærke til det i processen.

Få fjernet skønhedsfejl

Skønhed er altid en mærkelig størrelse, men hvis du tænker, at der er et par skønhedsfejl hos dig selv, du gerne vil have gjort noget ved, er det sikkert fordi, at du har fundet en eller flere at spejle dig i, og det er dem, du nu gerne vil efterlignede i en eller anden størrelse.

Husk på, at skønhed og det perfekte ikke findes. Når vi som samfund i fællesskab definerer dette, skyldes det, at der er opstået en generel accept af, at sådan hænger verden sammen. Men der er ingen, der kan diktere dette, og derfor opstår det typisk også ud fra mode og andre offentlige personer, hvor vi som samfund og verden tillægger disse offentlige personer nogle værdier.

Det sker, fordi alle kender dem, og der derfor kan opstå en fælles samtale omkring dem. Et slags holdepunkt, der er lettest at sammenligne os “almindelige” dødelige med. Men husk på, at tiderne konstant ændrer sig, og når noget er for meget i fokus, er der også en tendens til, at det skifter. Og sådan vil det også være, når du vælger at få lavet noget om ved dig selv.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark