Vurdering af din vægt og sundhedsrisiko

//

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en sund vægt? Det er ikke altid så enkelt som at se sig i spejlet. I dette blogindlæg hjælper vi dig med at vurdere din vægt og sundhedsrisiko ved hjælp af BMI-beregneren, eller du kan prøve dette.

 

Dit Body Mass Index (BMI) er et tal, der repræsenterer din vægt i forhold til din højde. For at beregne dit BMI kan du bruge vores BMI-beregner. Du skal blot indtaste din vægt og højde, og beregneren klarer resten. Et BMI på 18,5 til 24,9 anses for at være en sund vægt. Et BMI på 25 til 29,9 anses for at være overvægt. Et BMI på 30 eller derover betragtes som fedme. Dit BMI er kun en del af ligningen, når det drejer sig om at vurdere din vægt og sundhedsrisiko. Andre faktorer, såsom din taljeomkreds og din fedtprocent, kan også give dig et mere fuldstændigt billede. For at beregne din taljeomkreds skal du bruge et målebånd. Mål din talje på det smalleste sted, som normalt er lige over navlen. Sørg for, at målebåndet er plant og ikke for stramt. En taljeomkreds på 35 tommer eller mere for kvinder og 40 tommer eller mere for mænd betragtes som høj. En høj taljeomkreds er forbundet med en øget risiko for fedmerelaterede sundhedstilstande som f.eks. hjertesygdomme, diabetes og forhøjet blodtryk. For at beregne din kropsfedtprocent skal du have foretaget en kropsfedtmåling. Der findes et par forskellige måder at

 

Der er et par forskellige måder at måle kropsfedt på

Herunder hudfoldsmålinger, bioelektrisk impedans og dual-energy x-ray absorptiometry (DXA). Ved hudfoldsmålinger skal huden klemmes sammen forskellige steder på kroppen og tykkelsen måles med en kaliper. Bioelektrisk impedans indebærer, at der sendes en lille elektrisk strøm gennem kroppen. Modstanden mod strømmen bruges til at vurdere fedtprocenten. Ved DXA anvendes røntgenstråler til at måle fedtprocenten. Det er den mest nøjagtige metode, men også den dyreste. Kropsfedtprocent er et mere præcist mål for kropsfedt end BMI. En kropsfedtprocent på 20-24 anses for sund for kvinder. En fedtprocent på 25-29 anses for at være overvægt, og en fedtprocent på 30 eller derover anses for at være fedme. Ved at måle dit BMI, din taljeomkreds og din kropsfedtprocent kan du få et mere fuldstændigt billede af din vægt og sundhedsrisiko.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark