4 tips til at undgå plastik

//

Verden er efterhånden som befolkningen bruger plastik, blevet mere og mere påvirket, især de store have. Her bliver dyr desværre ramt, så hårdt at de dør eller lider. Problematikken bliver belyst hele tiden, men alligevel er det et svært emne at håndtere. For mange af de produkter som vi bruger i hverdagen, er enten lavet af plastik, eller har noget plastik i sig. Men et lille skridt mod mindre plastik er et stort skridt mod ingen plastik. Læs med nu og få en række gode idéer til hvordan du i hverdagen, kan gøre jeres livsstil sundere for miljøet og dem der lever i det.

1.      Plastikposer

Undgå så vidt muligt at købe eller bruge plastikposer. Der er en dårlig vane blandt folk, at de køber indkøbsposer hver gang de er nede at handle. Men de fleste dagligvarebutikker giver mulighed for at købe såkaldte ”net” som kan genbruges og er sundere for miljøet. Har du selv en indkøbspose derhjemme, så tag den endelig med i stedet for at købe nyt. Stofposer, eller andre former for beholdere til dine vare. Ja det vil vi gerne have mer’ af.

2.      Sig nej tak, især der hvor du kan gøre en forskel nemt

Er du ude og spise, ser du plastiksugerør, plastikkopper eller andet. Så tag skridtet videre og sig ellers tak. Vær den man ser op til, medbring dine egne ting. Det er måske lidt besværligt, men har man sine prioriteter det rigtige sted for miljøet, så gør det ikke noget man giver sig lidt ekstra.

3.      Shampoo flasker

Et sted du hurtigt kan blive plastikfri. Hold dig fra de mange plastikflasker og brug i stedet en shampoo bar. Ja, ligesom de gode gamle der altid har eksisteret, men optimeret og fornyet så du kan holde din krop ren på en stadig god måde.

4.      Smid ud og sorter

Kig husstanden igennem, hvor kan vi genbruge, og hvor kan vi ikke. Måske i skal flytte og bruger et kompetent flyttefirma, så kan i hurtigt og nemt udvælge de ting I vil have med til jeres næste hjem, og smide de dårlige vaner ud. Men ikke ud i den samme container, men i en hvor der sorteres plastik.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark