Sådan bliver du en SEO-ekspert på 6 måneder

//

Det er ikke let at være ekspert i søgemaskineoptimering (SEO). Der er mange mennesker derude, som tror, at de kan lære dig, hvordan du skal placere dig godt. Men hvis du ikke ved, hvad du gør, kan du spilde din tid og dine penge. Du skal være smart, være forberedt og have de rigtige værktøjer for at få succes. Hvis du følger disse trin, vil du kunne blive SEO-ekspert på bare seks måneder.

Det er ikke nok at være ekspert i digital markedsføring. Her er, hvordan du bliver SEO-ekspert på mindre end et år.

På mindre end 6 måneder kan du lære alt, hvad der er værd at vide om søgemaskineoptimering og begynde at generere trafik til dit websted ved hjælp af blot et par gratis værktøjer.

Trin 1: Find en niche

Der er mange grunde til, at folk fejler med SEO. Jeg har set utallige websteder blive placeret på side 1 for søgeord, som de ikke engang brugte. Hvis du kan indkredse et specifikt problem, kan du fokusere alle dine bestræbelser på et enkelt mål.

Hvis du ønsker at starte med SEO for webdesign, skal du sørge for, at din niche er webdesign. Dette vil give dig mulighed for at opbygge dit publikum og etablere et omdømme inden for branchen.

I sidste ende er nichen egentlig ligegyldig. Der er simpelthen for mange websteder derude, der konkurrerer om de samme søgeord og sætninger. Men det er godt at vælge noget, som du allerede brænder for eller kan blive begejstret for. Det vil motivere dig til at blive ved.

Trin 2: Opbyg et websted

En af de første ting, du bør gøre, når du starter med SEO, er at oprette et websted. Hvorfor? Jo, den nemmeste måde at ranke på Google på er at have et website, der er bygget op med et klart navigationshierarki.

Et rent og struktureret websted gør det også meget lettere at placere sig på et bestemt søgeord. Det betyder, at hvis du vælger at optimere dit websted for “digital marketing”, er det sandsynligt, at du vil kunne ranke for mange forskellige søgeord.

Hvis du ikke ved, hvordan man opbygger et websted, er der masser af muligheder, som du kan vælge imellem. Jeg anbefaler Squarespace, fordi de tilbyder gratis konti og har en intuitiv brugerflade, der er let at navigere.

Trin 3: Sæt dig mål og hold dig til dem

Når det drejer sig om SEO, er det nemt at miste det, man forsøger at opnå, af syne. Så længe du opbygger backlinks, så gør du noget rigtigt. Men så snart du holder op med at opbygge links, er det tid til at begynde at tænke på det større billede.

Som nybegynder er det bedst at sætte sig et par mål. Du bør have et mål pr. måned. En måde at gøre dette på er at sætte dine egne daglige mål. Det giver dig en vis retning og hjælper dig samtidig med at holde dig motiveret.

Når du fastsætter dine mål, er det vigtigt at tænke over, hvilke søgeord du ønsker at ranke for. Det er normalt godt at vælge nogle få søgeord, som du gerne vil ranke for, og som ikke er for konkurrencepræget.

Husk, at en god placering på Google ikke betyder, at du vil få masser af trafik. Det betyder i stedet, at du får en større procentdel af de besøgende. Det betyder flere muligheder for at sælge.

Trin 4: Identificer konkurrenterne

Det næste skridt er at identificere dine konkurrenter. Hvordan ligger de på Google? Hvad er deres konverteringsrater? Hvor meget trafik får de?

Når du har identificeret dine konkurrenter, er det vigtigt at undersøge deres backlink-profil. De fleste virksomheder vil have tusindvis af links Links er vigtige. Du har brug for mange links for at ligge højt på søgemaskinerne.

Du kan opbygge links ved at skabe indhold, som andre websteder linker til. Det gør det lettere for dem at linke til dit websted. Du kan skabe indhold af høj kvalitet ved at skrive artikler. Dette øger chancerne for, at folk vil dele dem.

Hvis din artikel har et link til din virksomhed, vil folk være mere tilbøjelige til at dele den. Der er mange måder at få backlinks til dit websted på. Du kan f.eks. bede en blogger om at indsætte et link til dit websted på sin blog. En anden måde at få backlinks på er ved at indsende dine artikler til kataloger.

Du må ikke stoppe din rejse

For at få succes skal du have en klar vision om, hvad du ønsker. Når du når dine mål, vil det være et stort løft til din succes. Det næste, du skal gøre, er at følge dine drømme. Du bør have et drømmejob. Du bør sætte et mål for dig selv, og du bør arbejde på det hver dag. Sørg for at sætte dig et mål, der vil være udfordrende for dig. Hvis det ikke lykkes dig at nå dine mål, vil du blive meget frustreret. For at nå dine mål skal du vide, hvad du vil have. Du må ikke nøjes med mindre end dit ideal. Du bør også forblive fokuseret og positiv.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark