Bæredygtig emballage uden plast

//

Flere materialer end nogensinde genbruges, og det er derfor, at det er så vigtigt, at vi sorterer rigtigt. Mange ting kan omdannes til helt andre ting, f.eks. når gammelt papir skaber nye kasser. Eller når gammelt glas bliver til nye flasker. Det er en perfekt måde at forlænge levetiden på materialer på. Og med alt det, vi på verdensplan producerer, så er det vigtigere end nogensinde at genbruge. Besøg website hvis du ønsker at vide meget mere og at indhente mange flere informationer om dette emne, så du kan blive inspireret til at tage nogle aktive valg og være med til at beskytte naturen og miljøet.

Men genbrugsmaterialer har også en tendens til at miste deres holdbarhed, ydeevne og effektivitet efter at være blevet genbrugt flere gange. Så det er desværre ikke en endeløs lykke af genbrug – selv dette har en holdbarhedsdato.

At vælge genbrugsmaterialer eller genanvendelige materialer til produktion af ny emballage er en innovativ måde at udnytte det, man allerde har. Og med nye miljølovgivninger kommer der hele tiden strammere regler til, som har til hensigt at tilgodese vores smukke klode og miljøet.

Emballage lavet af bæredygtige materialer

Mange anvendte materialer, der stolt praler af at være bæredygtige, har den betydning typisk at være biologisk nedbrydelige. Det betyder, at hvis de bliver smidt i naturen, vil de blive nedbrudt over tid helt naturligt og indgå i det naturlige kredsløb uden at naturen tager skader. Med udgangspunkt i dette kan folk altså genbruge materialerne ved at smide dem til genbrug, eller smide dem i naturen med god samvittighed. Man skal naturligvis fortsat huske på, at der også kan være noget visuelt grimt ved at smide skrald i naturen, og det er jo heller ikke så sjovt at kigge på.

Undgå plast

Plast og plastik er et materiale, som bruger mange dårlige ting og ressourcer på at blive fremstillet. Derfor er det noget, man for alt i verden skal forsøge at undgå. Plast er ikke et ret bæredygtigt materiale, hvorfor man hellere skal vælge emballage fremstillet af f.eks. bambus. Desværre er der plastik i mange ting i dag, og plastik indgår fortsat i produktionen af ufatteligt mange ting. Bare tænk på plastikbeholdere og plastik låg på mange af de ting, du kan købe i dit nærmeste supermarked.

Hvorfor er bambus et godt alternativ?

Bambus er det helt perfekte eksempel på bærebygtig emballage, og det lige så perfekte eksempel på et alternativ til plastik. Bambus er en græsplante, der vokser virkelig hurtigt, hvorfor den kan dyrkes og følge med vores produktion. At den vokser så hurtigt gør den oplagt til anvendelse som alternativ til stort set alt.

Konklusion

Der er altså ingen grund til at handle, nu når vi har mulighederne og ressourcerne tilgængeligt. Ud med plastik og ind med genanvendelige materialer. Vi skal tættere på naturen, og det betyder også, at vi har mulighed for at give den noget tilbage og tage mindre fra den. At leve grønnere skaber også en langt bedre samvittighed, og hvis den er grøn, vil du hurtigt blive tilfreds.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark