Bedre miljø med varmepumper

//

Der findes forskellige typer varmepumper, som du kan installere i dit hjem. I dette blogindlæg vil vi diskutere de tre mest almindelige typer: luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vand-varmepumper og jordvarmepumper. Vi vil også nævne fordelene og ulemperne ved hver type. Til sidst vil vi give dig en anbefaling af, hvilken type varmepumpe der er bedst til dit hjem.

Om varmepumper

En varmepumpe er en anordning, der overfører varmeenergi fra en varmekilde til en destination, der kaldes en “køleplade”. Varmepumper er designet til at flytte varmeenergi i den modsatte retning af spontan varmeoverførsel ved at absorbere varme fra et koldt rum og afgive den til et varmere rum. En varmepumpe bruger ekstern energi til at udføre arbejdet overførsel af energi fra varmekilden til bestemmelsesstedet.

Typer

Der findes tre hovedtyper af varmepumper:

  • Luft-til-luft
  • Luft-til-vand
  • Jordvarmepumper

Hver type har sine egne fordele og ulemper, som du bør tage hensyn til, inden du beslutter dig for, hvilken type du skal installere i dit hjem. Men det vil vi komme nærmere ind på nedenfor:

Luft-til-luft-varmepumper

Luft-til-luft-varmepumper er den mest almindelige type varmepumpe. De fungerer ved at udvinde varme fra luften udenfor og overføre den ind i dit hjem. Luft-til-luft-varmepumper er en god mulighed for boliger, der har adgang til en tilstrækkelig forsyning af udeluft. Den er nem at montere, og så har den en del indenfor, som spreder varmen (eller køler) og en større den udendørs. Den er energi effektiv og brugervenlig, og så er det den billigste type varmepumpe.

Luft-til-vand-varmepumpe

Luft-til-vand-varmepumper er mindre udbredte end luft-til-luft-varmepumper, men de bliver mere og mere populære. De fungerer ved at udvinde varme fra luften udenfor og overføre den til din vandforsyning. Denne type varmepumpe er en god mulighed for boliger, der har adgang til en tilstrækkelig forsyning af udeluft og en god vandforsyning . Det er dyrere end luft-til-luft-varmepumper, men det er mere energieffektivt. Køb en luft tilvand varmepumpe her. 

Jordvarmepumpe

Jordvarmepumper er den mest effektive type varmepumpe. De fungerer ved at udvinde varme fra jorden og overføre den til dit hjem. Jordvarmepumper er en god mulighed for hjem, der har adgang til en god kilde til jordvarme. De er dyrere at installere end andre typer varmepumper, men de er mere energieffektive og holder længere.

Hvilken type er bedst for dig?

Hvilken type varmepumpe du vælger, afhænger af dit hjem og dine behov. Man kan sige, at en luft til luft er simpel at installere, men her får du så “kun” varme eller kølingsfunktion og det er det. Med luft til vand får du varme, men det får altså også muligheden for at kunne opvarme dit vand i boligen på en energivenlig metode, men det er lidt mere kompliceret at installere. Hvortil jordvarmen er meget kompleks, det er dyrt at installere, da man skal grave i jorden for at installere de rette rør, men det er ikke umuligt. Så hvilket behov har du?

Tænk miljøvenligt

Uanset hvilken type varmepumpe du vælger, gør du en forskel for miljøet. Varmepumper anvender vedvarende energikilder, hvilket betyder, at de ikke frigiver kuldioxid eller andre drivhusgasser til atmosfæren. Det gør varmepumper til et godt valg for folk, der ønsker at reducere deres CO2-fodaftryk og gøre deres del for at bekæmpe klimaændringerne.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark