En kapok madras er til dig går op i miljøvenlighed

//

Er du en af den voksende skare af danskere der går op i miljøvenlighed, og som forsøger at gøre sit bedste for at lette sit eget aftryk på klimaet, så er en kapok madras en mulighed for dig. Et af de nyere skud på stammen i forhold til miljøvenlighed er kapok. Det er et materiale der kan bruges til bl.a. at lave dyner, puder, og kapok madrasser. Så hvis du står på nippet til at skulle udskifte din gamle madras så bør du overveje om du ikke skal have en kapok madras

En kapok madras er naturligt miljøvenlig

Materialet kapok er et naturmateriale der stammer fra kapoktræet. Det vokser vildt i Sydamerika, Asien og Østafrika. Det er et mere ressourcebesparende materiale end andre, da man ikke behøver at hugge træet ned for at få de fibre som man bruger til eksempelvis at lave en kapok madras af. Fibrene udvinder man nemlig fra de frø som træet laver naturligt. Derfor sparer man nogle ressourcer, og kapok kan betragtes som et fornyligt materiale. Det er derfor, at du kan finde det på steder, der også går op i bæredygtigt tøj.

Der er også andre fordele ved en kapok madras

Udover at man sparer naturen for nogle ressourcer, har en kapok madras også en række fordel for dig. Hvis du døjer med allergi, så er kapok et perfekt materiale. Fibrene i kapok er nemlig så fine, at støvmider har svært ved at holde fast i dem, og derfor svært ved at opholde sig i madrassen. Det betyder at du kommer til at døje mindre med støvallergi. Den samme historie gør sig lidt gældende med bakterier. Derudover er kapok også svedtransporterende og temperaturregulerende, hvilket er perfekt hvis du får det meget varmt om natten, og sveder meget. Så kan en kapok madras hjælpe med at nedsætte temperaturen og transportere sved væk fra kroppen, så du får en mere komfortabel søvn.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark