Få en mere bæredygtig hverdag

//

Nu, mere end nogensinde før er der kommet fokus på bæredygtighed og hvordan vi bedst muligt kan afhjælpe klimaet samt de store problemer som global opvarmning har for vores planet. Man behøver ikke en engang at lave en kæmpe omvæltning i sit liv for at gøre en forskel for klimaet – man kan blot implementere et par gode klimavenlige og bæredygtige vaner i sin hverdag og holde fast i dem. Det kan for eksempel være at skifte til bæredygtigt emballage, når man skal pakke ting ind i stedet for at bruge emballage af plastik, som højst sandsynligt ikke kan genbruges. På denne måde bliver brugen af bæredygtige produkter mere overskueligt for den almindelige borger. 

De små gode vaner gælder 

For mange kan hele den bæredygtige bevægelse måske godt virke utilgængelig og uoverskueligt, især hvis man frygter at man ikke kan gøre det hele perfekt til punkt og prikke. I stedet for at prøve at gøre det hele på én gang, kan man som sagt for eksempel forsøge sig med at prøve sig frem ved at inkorporere bæredygtige vaner i sin hverdag. Selvom man nok ikke skulle tro det, gælder de små gode vaner altså, fordi de netop kan lede en mod en mere grøn og bæredygtig hverdag. Før man ved af det bliver genbrug og kompostering en integreret del af din hverdag, som du ikke ville være foruden. Læs mere om bæredygtig emballage hos pack2. Bæredygtig emballage er en af de helt gode vaner, fordi det ikke har en reel indflydelse på dit liv, men blot kræver en smule opmærksomhed fra din side af. 

Få styr på faktaene 

Før man begynder at starte på sin rejse mod at være mere bæredygtig kan det være en god idé at læse op på hvad bæredygtighed overhovedet er og hvilken forskel det gør for miljøet. Det er vigtigt at vide at selvom man som almindelig borger implementerer bæredygtige livsstilsvalg i sin hverdag, er det stadig en god idé at involvere sig i bæredygtig aktivisme, hvis man virkelig gerne vil slå et slag for klimaet. Det kan blandt at være deltage i demonstrationer, underskrive borgerforslag og arrangere begivenheder, der spreder information om klimaet og bæredygtighed. Der skal ikke meget til for at inspirere andre og på denne måde kan du direkte inspirere andre personer til at blive lidt mere bæredygtige i deres hverdag. 

Hvad er bæredygtig emballage? 

Hvad er bæredygtig emballage egentlig? Mange tror at det er mere besværligt at benytte sig af bæredygtig emballage i hverdagen, men glemmer at man stadig bruger for eksempel klimavenlige papkasser til at flytte flere ting på én gang. Hvis man blot tænker lidt anderledes er der mange forskellige valg og fravalg, man kan gøre sig brug af i hverdagen uden at man egentlig tænker videre over det. I stedet for at bruge husholdningsfilm, kan man komme maden i en boks eller bruge alternativer som for eksempel bivokspapir, der kan vaskes og genbruges op til mange gange. Denne forandring behøver ikke at være en forhindring for det belejlige og praktiske aspekt i din hverdag, når du først vænner dig til at være mere klimabevidst og ikke bare bruger en hel masse plastik og engangsprodukter. 

 

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark