Smykker kan have stor betydning

//

Smykker er en af de smukkeste gaver man kan give til hinanden. Smykker kan have kæmpe stor betydning, eller måske bare være smukke. For nogle er smykker blot pynt og noget man ikke kan få for meget af, men for andre er smykker arvestykker eller gaver der minder om dem vi har nærmest. Et smykke kan vække mange minder, og det kan få os til at tænke på de mennesker der har givet os dem, eller måske dem vi har arvet dem fra. Om der er tale om ørestikker, øreringe, halskæder eller måske ringe, ja så kan alt dette have stor affektionsværdi. En slags smykke som ofte har en længere historie og stor værdi kan være det der kaldes en signet ring. Hvis du kunne tænke dig at lære mere om disse betydningsfulde ringe, ja så læs endelig med videre.

Hvad er det nu lige en signet ring er?

En signet ring er en ring der i gamle dage blev brugt til at forsegle breve, dokumenter og lignende. Det fungerede altså som en slags stempel, som havde indgraveret et våbenskjold, et navn eller et andet symbol der fortalte hvor individet der sendte brevet kom fra, både regionalt og familiært. Ringen var dengang et symbol på klasse og rang i samfundet. Disse ringe er i ufatteligt mange år blevet båret som arvestykker, og er derfor et meget traditionsbundet smykke. De er i dag faldet ind i vores stil og er med til at udvise personlighed, og ringene fungerer i dag som en måde hvorpå både mænd og kvinder kan fremvise deres stil. Denne type ring kan altså både bæres af mænd og kvinder.

Hvordan ser en signet ring ud?

En signet ring er altid skabt således den er glat, udstråler renhed og er ikke fyldt med andet pynt. Seglpladen, som er den overfalde der engang blev benyttet til at forsegle de gamle breve og dokumenter, er oftest ovale, firkantede eller runde. På seglpladen ser man i dag oftest en glat overflade, en sten eller en gravering. Denne slags ring er med sit enkelte og rustikke udtryk et smykke som passer ufatteligt godt en i de tendenser vi ser i dag. I gamle dage bar man sin signet ring på venstre lillefinger. Dette kan man eksempelvis se på flere billeder af store mænd, såsom Franklin D Roosevelt. I dag hvor ringen er blevet taget med ind i den moderne tid, bærer de fleste den dog på deres ringefinger i stedet.

En signet ring til dig eller den du holder af

Du kan, ved at følge ovenstående link, klikke ind og se en masse forskellige fortolkninger af den gamle slags ring. Her kan du overveje om en signet ring er noget for dig, eller måske en du elsker. Du kan også overveje om du kunne tænke dig at have en signet ring med din families våbenskjold, eller måske lave et våbenskjold og lade denne ring gå videre i arven. Der er ufatteligt mange muligheder når det kommer til smykker, men en ting er sikkert, en signet ring er en af de ringe vi har i dag som har mest historie og affektionsværdi.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark