Smykkets betydning

//

Smykker glitrer og blinker. De er uimodståelige, når de ligger der bag glasset.

Mange kvinder har banket hovedet ind i glasset i ren fascination over det smykke, hun lige går og mangler rigtigt meget.

Men hvorfor er smykker så tillokkende? Hvad betyder de egentligt for os?

Ofte er der følelser indblandet, når det handler om smykker.

Vores smykker er ofte givet i kærlighed. Mellem par og andre nære relationer.

Vi har måske arvet et smykke. Eller vi har købt det til os selv, fordi vi simpelthen fortjener det.

Et smykke gives også under ritualer, som f.eks. forlovelse eller bryllup. Et håndgribeligt bevis på kærlighed.

En lille ring som man har fået af sin afdøde elskede mormor, er ofte mere kostbar end det dyreste designersmykke. Også selvom ringen måske, økonomisk set, er uden værdi.

Smykker vil altid være en del af os og har altid været en del af os.

Den perfekte gave

Det er mest kvinder, der har en særlig kærlighed til smykker. På Guld Smykket kan man tage et kig, hvis ikke man ved, hvad man skal give i gave til kvinden, eller hvis man bare har brug for inspiration.

Med andre ord: det er nemt at finde en gave til en kvinde, hvis man vel og mærke kender hendes stil. Kender man den, så vil gaven blive set som et tegn på værdsættelse.

Hvis man derimod køber lange glitrende øreringe til kvinden, der mere er til enkelhed, så virker det modsat. Så har man ikke set hende rigtigt.

Smykker er også til mænd

Det er ikke kun hunkønnet, der kan lide at pynte sig. Det kan hankønnet også. Dog er det oftest lidt diskret og nedtonet, når det gælder smykker til mænd.

F.eks. smykker som slipsenåle og manchetknapper.

Halskæder og ringe er dog også brugt en del. Ligeledes øreringe og ørestikkere, som også har og er meget brugt af mænd. Der har været forskellige udgaver, som moden har dikteret. Lige nu er det en enkelt hængeørering i det ene øre, der dominerer blandt unge mænd.

Smykkets historie

Smykker har eksisteret siden menneskets oprindelse. De blev fremstillet og brugt af neandertalere. De ældste smykker var selvsagt lavet af naturmaterialer som knogler, muslingeskaller, sten og træfigurer. Ofte var disse smykker halskæder.

Arkæologers ældste fund er smykker fra den tid.

Senere kom ravsmykker og bronzesmykker til, i Danmark. I udlandet blev der udvundet guld og sølv samt udskåret jade og agat. Senere kom diamanten til.

Smykker har dengang også været en praktisk måde at transportere værdier på.

Dengang som nu, er smykker en del af vores image. Et smykke kan vise din sociale status. Sådan var det dengang og sådan er det stadig.

Man kan sige at smykket er en genstand, der har overlevet alle tiderne.

Hvordan designes det perfekte smykke?

Først og fremmest, så defineres det perfekte smykke meget forskelligt fra menneske til menneske. Men alle smykker skal være æstetiske. Det vil sige, at de udover at være kunstneriske, skal være harmoniske i udtrykket. Det vil sige at der skal være en sammenhæng. En mening for den enkelte. Et smykke er et lille stykke kunst.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark