Vil du have elgulvvarme i badeværelset?

//

Elgulvvarme er en ren luksus, som mange ønsker sig af mange forskellige årsager. Men hvad er egentlig fordelene og ulemperne ved det? Vi har taget et kig på det i denne artikel, så du kan finde ud af, om det er den rette løsning for dig.

Fordele ved elgulvvarme

Der er generelt mange fordele ved elgulvvarme, hvoraf nogle er mere åbenlyse end andre.

For det første giver elgulvvarme et dejlig lunt gulv, der er rart at gå på – selv i bare fødder. Det er dog ikke kun gulvet, der bliver dejlig varmt. Det er også rummet, der bliver hurtigt og mere jævnt opvarmet, når varmen kommer fra gulvet end f.eks. radiatorer. Det er tilfældet med elgulvvarme såvel som vandbåren gulvvarme.

For det andet er det generelt meget billigt og nemt at installere elgulvvarme. Hvis du har hænderne skruet godt på, kan du faktisk gøre det helt selv. Med elgulvvarmemåtter kan du lægge elgulvvarme ovenpå et eksisterende gulv og så lægge et nyt gulv ovenpå. Du skal altså ikke engang bryde et gulv op for at lægge elgulvvarme, som ellers er en forudsætning for at installere vandbåren gulvvarme.

For det tredje kan du se frem til et dejlig varmt gulv hele året rundt. Vandbåren gulvvarme er nemlig typisk slukket om sommeren, men elgulvvarme kan du have kørende hele året rundt.

For det fjerde får du meget mere indretningsfrihed med elgulvvarme (eller anden gulvvarme) end med radiatorer. Med radiatorer skal du nemlig passe på med at placere møbler lige op af dem, og det begrænser selvfølgelig, hvor du kan stille de større møbler som f.eks. senge, sofaer, reoler og lignende. Du er ikke begrænset overhovedet, hvis du har elgulvvarme.

Ulemper ved elgulvvarme

Der er dog også nogle ulemper ved elgulvvarme, som du bør have med i overvejelserne.

For det første så er elgulvvarme generelt to-tre gange så dyrt i drift som f.eks. vandbåren gulvvarme. Selvom det altså er billigt at installere, koster det mere efterfølgende.

For det andet er elgulvvarme (og anden gulvvarme) generelt dyrt og besværligt at reparere. Det er nemlig ikke noget, du selv kan fikse, så det kræver professionel hjælp.

For det tredje forudsætter effektiv opvarmning med elgulvvarme (og anden gulvvarme) at gulvet er ordentligt isoleret. Hvis det ikke er tilfældet, vil meget af varmen simpelthen gå til spilde, hvilket fører til, at varmen skal være tændt i længere tid og dermed koster mere i forbrug.

Der er altså både fordele og ulemper ved elgulvvarme – men hvis du blot vil have det i et rum eller to, er elgulvvarme faktisk en rigtig god løsning.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark