Hvilken synshal skal du vælge?

//

Der er mange at vælge imellem og hvilken synshal skal man vælge? Som udgangspunkt har du frit valg på alle hylder når det kommer til udvælgelsen af en synshal. Dog er der ting du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil have importeret en udenlandsk bil og have den registreret med danske nummerplader.

For her er det ikke sikkert at den lokale synshal kan klare det papirarbejde der skal til. Når du importerer en bil og skal have den til syn, skal det være et udvidet syn på en synshal hvor det er muligt at foretage et toldsyn også. Hos Motorkompagniet er vi altid klar til at hjælpe dig godt på vej til at finde den rigtige synshal.

Den importerede bil skal til syn og registreres

Du skal have din importerede bil til syn når den kommer til Danmark. Her skal du medbringe alle de oprindelige papirer og et coc dokument som udskrives fra producenten. Når der er tale om en importeret bil, så skal du til en udvidet synstest, samtidig med at der bliver foretaget et toldsyn. Her er der lidt ekstra krav der skal være opfyldt, for at bilen går igennem, end der er tale om ved et traditionelt syn.

Nogle synshaller giver dig mulighed for at få værdisat den importerede bil med det samme, så det kan indrapporteres til SKAT, der derfra skal udregne den registreringsafgift som du skal betale inden bilen kan opnå danske nummerplader. 

Et coc dokument er bilens fødselsattest

Et coc dokument er nødvendigt for nogle biler, i tilfælde af at den skal synes efter import. Et coc dokument er lidt at sammenligne med en fødselsattest som beskriver nogle relevante detaljer for den bil du har købt. Det kan blandt andet være udledning og kilometerforbrug som skal bruges til beregning hos SKAT. Har du ikke et coc dokument på din bil, kan det bestilles online, hvorefter du modtager det med posten indenfor få dage. 

Der er flere dokumenter du skal have klar i synshallen

Når bilen skal til syn første gang i Danmark, er der flere dokumenter som du skal have med. Her skal du blandt andet sørge for at have de oprindelige registreringspapirer med på køretøjet, ligesom det er nødvendigt med et coc dokument samt de dokumenter der beskriver bilens tidligere registrering i udlandet.

Der kan ved et toldsyn ligeledes stilles krav til, at du har vejedokumenter klar inden den kan gå igennem. 

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark