Sådan får du en bedre søvn

//

Mennesker bruger cirka en tredjedel af deres liv i sengen mens de sover. Derfor kan det hurtigt antages at søvnen er vigtig for at vi fungerer ordenligt i vores hverdag, hvilket den også er. Hvis man gerne vil være mere udhvilet om dagen og føle sig mere frisk bør man derfor arbejde på hvordan man får den bedst mulige søvn.

Derfor vil du i denne artikel kunne læse mere om hvordan man opnår den bedst mulige søvn. Der er nemlig en række tips og tricks man kan benytte sig af hvis man gerne vil have nogle bedre netter og en bedre søvn. Naturligvis kræver det, at man har en ordentlig seng til at starte med, ellers kan sengen alene være årsag til, at man sover dårligt. Det kan være din seng er for hård eller for blød, hvilket du nemt selv kan teste ved at ligge fladt på ryggen og mærke hvordan komforten i sengen er.

Hav en behagelig temperatur i dit soveværelse

Der er mange der har svært ved at falde i søvn i deres soveværelse, fordi værelset er for varmt. I stedet ligger de og vender og drejer sig i flere timer indtil søvnen til sidst overmander dem. Selvom det kan lyde som en lille ting, så kan det have stor indflydelse på din søvn, at dit soveværelse er den rette temperatur.

Du kan nemt opnå dette ved at opnå et vindue til soveværelset en time eller 2 inden du skal i seng. Så opnår du et værelse der er dejlig køligt når du skal ind og sove i det. Værelset bør nemlig være nedkølet, da det hjælper dig med at falde hurtigere i søvn når du ligger dig.

Du bør dog stadig først gå i seng når du er søvnig, da det kan føre til frustrationer over man ikke kan sove, hvis man går i seng før man er træt.

Gå først i seng når du er søvn, men undgå skærme indtil da

Som før nævnt bør du først gå i seng når du er søvnig, men det betyder ikke at man ikke kan forberede sig på at skulle i seng inden da. Du bør nemlig undgå skærme inden du går i seng, da lyset fra skærmene kan medvirke til at du har svært ved at falde i søvn.

I stedet bør du slukke fjernsynet og ligge computer og mobil fra dig og i stedet læse en bog. Bøger og læsning har generelt en afslappende effekt på os, hvilket kan fremprovokere søvnigheden, så du falder i søvn på et ordenligt tidspunkt i stedet for at ligge og have problemer med at falde i søvn.

Det er derudover vigtigt, at du ikke ligger og falder i søvn på sofaen mens fjernsynet kører, da det ikke er særlig godt for din søvn, at fjernsynet kører i baggrunden mens du sover. I steder bør du forberede dig til at gå i seng, læse en bog og når du kan mærke dine øjenlåg bliver tunge går du i seng og har en god nats søvn.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark