Vidste du, at Semper har produkter, som er gode for maven?

//

Du kender måske Semper for deres skønne smoothies og grød til babyer og børn. Det gør jeg i hvert fald selv, og er flittigt brugere af dem. Men jeg er for nyligt begyndt at undersøge nærmere om mælkesyrebakterier, og har i den forbindelse fundet ud af, at Semper også laver produkter med netop dette. 

 

Probiotika er en levende og gavnlig bakterie. De mest almindelige bakterier, som anvendes som probiotika stammer fra lactobaciller og bifidobakterier, det er dem vi almindeligvis kender som mælkesyrebakterier. Og netop disse er mavens bedste ven, de er med til at bidrage til en god tarmbiota. Hvilket kan være med til at give en mere velfungerende og bedre tarmfunktion. 

Førhen har vi fået mange mælkesyrebakterier igennem blandt andet syltede grøntsager, men da man i dag har bedre kølemuligheder og derfor ikke gør samme brug af fermenteret mad, så kan det være en god idé at supplere med mælkesyrebakterier. 

 

I forhold til mælkesyrebakterier til baby, så kan du bruge Sempers produkter da de indeholder den naturlige mælkesyrebakterier L. reuteri Protectis, som er patentbeskyttet og flere studier har vist, at den er sikker for børn. 

Dosis, holdbarhed og brug

Semper har tre produkter, som er gode for maven – disse er: Semper tyggetabletter, Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier og Semper dråber med mælkesyrebakterier. Semper tyggetabletter indeholder ikke mælk som ingrediens, men der kan ikke garanteres for, at de er helt fri for mælk, og derfor anbefales de ikke ved komælksproteinallergi. Det gør de to andre derimod, både Semper dråber og Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier er laktosefrie og helt frie for mælkeprotein. 

Der anbefales én tablet i døgnet eller fem dråber, dette svarer til et indtag af 100 millioner levende L. reuteri Protectis. De kan bruges hele livet, og dosis er ikke afhængig af alder eller vægt. 

En dosis på fem dråber svarer til mellem ca. 0,15 – 0,20 ml, og da en flaske indeholder 10 ml er det mellem 50 og 66 doser pr. flaske. Tabletterne doseres med én om dagen, og antallet er derfor lig med antal doser. Dråberne kan holde sig i tre måneder efter åbning og skal opbevares ved stuetemperatur. 

Når du skal give dråberne til dit barn, skal du altid ryste flasken godt, i minimum 10 sekunder før hver gang. Derfor kan dråberne doseres på en ske, eller gives med flaske eller en kop mælk. Dog kan L. reuteri Protectis kun overleve fire timer i et glas mælk.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark