Sælg dit brugte guld og sølv

//

Du kender det måske selv, man har en del smykke arvestykker liggende, som man aldrig bruger, eller bare smykker generelt, nogle har måske gammelt sølvtøj liggende. 

Men er du klar over, at det måske kan være en del penge værd? Det kan godt betale sig at kigge sine gemmere igennem og få et overblik over, hvad man har. 

Ifølge dansk lovgivning er det et lovkrav, at alt sølv og guld skal have navne og lødighedsstempler. Lødigheden fortæller noget om, hvilket materiale det er lavet af, og navnestemplet er dem, som står inde for at lødigheden stemmer, hvilket man kan slå op i navnestempelregisteret. 

De gængse stempler som bruges i dag er 925, det er sterling sølv og betyder, at materialet består af 92,5% finsølv. Kigger vi på guld, så er det 333, 585 og 750, som er henholdsvis 8 kt guld som består af 33,3% finguld, 14 kt guld som består af 58,5% finguld og 18 kt som består af 75% finguld. Lødigheden har betydning for, hvor meget dine smykker er værd. 

Du kan blandt andet sælge dit guld og sølv hos https://bonells.dk/, hvor du også kan finde priser. Disse priser er, hvis du vælger at bytte dit gamle guld eller sølv til nye varer, her giver de dig en langt højere pris, og det kan derfor godt betale sig at undersøge, om der er nogle andre smykker, som man kunne bruge. Hvis ikke du ønsker at finde noget andet, kan du som regel også få udbetalt kontanter. Her går man typisk efter de gældende dagspriser, som løbende reguleres af markedet, det kan godt betale sig at holde lidt øje med det. 

Men der er ingen tvivl om, at hvis du har noget liggende, som ikke har en specifikt affektionsværdi og du ikke bruger det, så er det oplagt at undersøge, hvad det er værd. I de fleste tilfælde købes sten og lignende ikke, derfor er det vægten af materialet uden disse. Da det er en omkostelig affære at tage sten ud, modregnes der som regel blot vægten fra dem, alt dette og meget mere kan dit guldsmed hjælpe dig med at vurdere.

Nej til Plastik

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark